Pelspleje

af Tina Elnef

 
Klipning af en Löwchen

Klipning på en Löwchen kan være mange forskellige klipninger. Der findes ikke nogen FCI anerkendt klippe vejledning og det har gjort at hvert land klipper på sin egen måde, dog holdes den gamle klipning sådan nogen lunde.
Der hvor der er blevet pillet ved klipningen er at man har rykket klipningen på ryggen tilbage, lavet stører sokker og så hovedet, hvor nogen lande klipper omkring øjnene og andre ikke gør.

 Her er en Löwchen som er klippet i hovedet.

 

 

Pelsen på en Löwchen

Noget, der sandsynligvis afholder en del fra at anskaffe sig en Löwchen, er formentlig dens klipning. Det ser vanskeligt ud, men man skal faktisk ikke være uddannet hundefrisør for at holde ”frisuren”. Typisk klippes hvalpene i løveklipning med 8 uger, som jo er racens kendetegn, allerede hos opdrætteren. Dermed har man jo skabelonen direkte på hunden, og så tager det ikke mange minutter at klippe hunden næste gang. En del vælger også at undlade løveklipningen.
Anvender man løveklip, skal hunden klippes ca. hver 2-3 måned
Vælger man at holde sin Löwchen i en sådan udstillings kondition, kræver det en om hyggelig pleje af pelsen, en pleje hvor man holder sin Löwchen filt fri og beskytter pelsen med en shampoo og balsam af god kvalitet. Det kræver at den bades ca. hver 10 dag.

Pelsen kan betragtes som sundhedens spejl. En rask hund har som regel en skinnede pels. Plejes pelsen ikke, kan det være årsag til kløe og hudproblemer.
For at vænne hunden til at blive børstet, bør du starte allerede i hvalpe alderen. Det vil blive en hyggestund for jer begge. Du vil i denne forbindelse også få øje på eventuelle sår, utøj eller lignende.
Sørg for at stille hunden på et fast underlag, gerne et bord med en skridsikker måtte, så du har styr på den, og hunden ikke føler sig usikker.

 

Filt fri
For at holde sin Löwchen filt fri, er man nød til at gå pelsen igennem hver 3-4 dag og når den er unghund så oftere. Tag din Löwchen på et bord og red den igennem med en karte. Karten går ind og tager ulden og ikke den lange pels.
Brug de rigtige redskaber til pelsen, det er en stor hjælp.

 

Pelsen på en Löwchen består af lange dækhår og underuld. Det er underuld  som de smider 2 gange om året, ulden slipper og hunden går i fæld. Den smider ulden i efteråret og til foråret. Da ulden kun er  lille og let, vil den ikke kunne falde helt ud af pelsen, men blive i pelsen, og det er nu man har en filt. Får man ikke ret den løssluppet uld ud af pelsen, vil den give en filt. Lad vær med at vask en filteret hund, da ulden er, som en tot bomuld der bliver våd.
Med de rigtige redskaber er det egentlig ikke så svært at holde en Löwchen pels filt fri. Det er vigtigt at man ikke springer nogle steder over når man går pelsen igennem. 
Er din hunde blevet filteret og du ikke kan overskue den filteret pels så opsøg en hundefrisør eller din opdrætter. Du må under ingen omstændigheder lade hunden gå rundt med en filteret pelsen, det er meget ubehageligt for den og kan i værste fald gøre ondt på hunden. Det kan give hudproblemer, da huden ikke kan få luft under den filteret pels.

 

 

Underuld er en lille tot meget blød hår, men som kan give en hunde ejer meget dårlig samvittighed.
Ulden her er redt ud med en karte og en metal kam, karten er et godt værktøj da den kun går ind og tager ulden og ikke den lange pels.
Her er uld fra en udredning på en Löwchen som har smidt sin underuld i efteråret/foråret.

 

 

 

Dårlige øre hos hunde er noget som er smerte fuldt og genere hunden meget. Sørg for at tjek din Löwchens øre tit, hold dem fri for hår og voks. Der findes værktøj så du nemt kan fjerne hår i øret.

 

Det er ikke kun din Löwchen som får glæde af pelsplejen. !!

dkk fci agria drclauders